Losse lat

Laatst waren we bij een klant die een houten voorgevel heeft waarvan één plank los was komen te zitten…. op drie meter hoogte en niet te bereiken vanuit het raam. Tsja, dan moet er een ladder geregeld worden.

Machiel, de klusser, heeft die zelf niet dus zou hij er een kunnen huren. Maar dan moet je dus op de fiets door half Amsterdam met dat ding. Dat gevaarte. Nou woon ik zelf aan de rand van Amsterdam in een klein dorpje, om de hoek van diezelfde klant.

Dus heb ik in onze buurt app de vraag voor een ladder gepost. En jawel, er is altijd wel iemand die zo’n ding thuis heeft staan. Samen met de gulle lener heb ik die ladder naar de klant gebracht en toen ik op Machiel stond te wachten kwamen deze nog even gezellig naar buiten.

Eind van het verhaal is, dat deze klant de buurtbewoner kent en hij samen met Machiel de ladder heeft teruggebracht. En dan hoor ik later dat deze klant heel lief Machiel een fooi heeft gegeven. En dat terwijl ik me bijna schuldig voelde dat de klant met de ladder moest slepen.

Zo zie je maar hoe leuk een klant het vindt om een steentje bij te dragen in het hele proces.