De Klusbakfiets Bergen op Zoom

Op woensdag 11 mei jongstleden is de 1ste klus geklaard door De Klusbakfiets Bergen op Zoom en daarmee is De Klusbakfiets ook in deze stad een feit.

Vrij snel na een flyeractie van Bianca & Fred van den Corput, partners in Bergen op Zoom, melden zich de eerste geïnteresseerden aan. Na een infoavond begin mei hakte Marcel van der Lugt al de knoop door en werd daarmee de 1ste klusser voor De Klusbakfiets Bergen op Zoom. Als docent Techniek en ervaren klusser pakt hij de meeste klussen wel op. Daarmee heeft De Klusbakfiets Bergen op Zoom direct een waardevolle allrounder in huis. 

Marcel vertelt over zijn 1ste ervaring; Naar aanleiding van een interview in een lokaal huis aan huisblad meldde een wat oudere dame uit Halsteren zich aan voor de 1ste klus. Een trapleuning was losgeschoten wat natuurlijk een gevaarlijke situatie met zich meebracht. Daarom heb ik haar de andere dag teruggebeld en direct een afspraak gemaakt om het einde van de dag te komen repareren. Omdat de bakfietsen er nog niet zijn maar ik toch het concept in ere wilde houden ben ik met de transportfiets, gereedschapstas en schroeven box in 25 minuten naar Halsteren gefietst. Prachtig weer een wat tegenwind, maar wat dondert dat! Lekker buiten en genieten. 

Uiteraard is een 1ste klant speciaal dus had ik voor mevrouw een bos mooie tulpen meegenomen. Het hoeft weinig uitleg dat dit zeer gewaardeerd werd. De leuning van de trap was losgeraakt van de laatste verticale staander. Schroef afgebroken! Na de schroeven te hebben uitgeboord de staander en leuning weer vastgezet met 2 nieuwe schroeven een PU lijm om de kier afdoende te dichten kon ik na een half uurtje mijn tas weer inpakken. Mevrouw wilde graag nog een offerte voor het schilderen en afkitten van 3 raamkozijnen dus dat ook gelijk nog even opgenomen. Na een gezellig kletspraatje de spullen weer op de fiets geladen en in een lekker zonnetje en met wind in de rug terug naar huis gefietst.

O ja, ik zou het bijna vergeten; en met een voldaan gevoel om iemand blij te hebben gemaakt door snel en adequaat een oplossing te hebben geregeld voor een potentieel gevaarlijke situatie. Lang geleden dat ik me zo nuttig gevoeld heb.