De Klusbakfiets Alphen aan den Rijn

Onze klant neemt een stap in het verduurzamen van de woning. Twee lampen moeten vervangen worden door LED-lampen, beide lampen zaten op een dimmer en deze gaan ook over naar LED-dimmer. Voor de klant een mooi moment om compleet nieuwe lampen te kopen, niet alleen het peertje. De klus is dus meer dan lampje eruit draaien, lampje erin draaien. En dan schakel je natuurlijk De Klusbakfiets in.

Ik arriveer bij de klant en de nieuwe lampen en dimmers liggen al klaar. De oude lampen zijn er snel vanaf en met een tweetal nieuwe gaten hangen de nieuwe lampen op hun plek. Nu alleen de dimmers nog. Oude eruit, nieuwe erin, klik en de lampen doen het….NIET.

Dan ga ik als klusser aan de slag met de electra puzzel. Dan moet alles er weer vanaf. Alle draden checken of er stroom op staat, welke is doorgelust naar de dimmer en welke naar de andere lamp? Uiteindelijk bleek een van de lassokken de boosdoener. Na het vervangen van de lassok deden de lampen het perfect. Iets langer bezig geweest met de klus dan vooraf opgegeven aan de klant. Gelukkig werd het begrepen; “want de eerste lamp had al kuren, soms deed hij het en soms niet”. Door deze informatie van tevoren te geven, kan ik een betere inschatting maken van de klusuren en uiteindelijk de klus sneller klaren. Van beide kanten een leerpunt om mee te nemen.