Alleen maar nette mensen

Vandaag gebeurde het weer. Ik had een mevrouw aan de lijn die specifiek vroeg naar een vrouwelijke klusser. Nou kan ik dat natuurlijk doen maar ik ben ook nieuwsgierig; waarom dan?

“Nou”, legde Joyce mij uit, “ik heb al een aantal van die klusmannen over de vloer gehad. Het is voor mijn ouders, die zijn wat oud en soms langzaam. In het vertellen maar ook begrijpen. Tevens hebben we heel veel ‘stomme vragen’. En daar wordt dan niet naar geluisterd. Dus willen we nu een vrouw”.

Ja begrijp ik, zei ik tegen haar. Daarom vroeg ik het ook. Want ik wil graag uitleggen dat wij stuk voor stuk zachtaardige, lieve mannen en vrouwen in het team hebben. Die met heel veel geduld luisteren en uitleggen. Totaal geen haast hebben omdat wij geen lopende band fabriek zijn waarbij onze klussers commissie per klus krijgen en dus er heel veel op een dag moet afwerken.

De vraag die we ook vaak krijgen is of onze klussers wel netjes zijn. Ook dan leg ik graag uit dat wij werken met mensen die of al jaren klussen of bijvoorbeeld uit de kunstsector komen. En ja dat is toch echt een heel ander slag mensen kan ik je vertellen.  Geen shaggie in de mond, geen verlaagde broek met inkijk, geen harde muziek. Roken doen we niet bij mensen thuis, we luisteren naar de muziek van onze klanten en we nemen zelfs ons eigen afval mee naar buiten. Kijk maar naar deze review die we hebben ontvangen:

Chess heeft bij mij de raamposten van mijn appartement aan de binnenkant geschilderd. De raamposten zien er weer mooi en strak uit. Hij werkt netjes en stug door, neemt amper tijd voor koffie of lunch. Na het schuren vroeg hij om n stofzuiger. En wat ik heel bijzonder vindt, hij ruimt zijn rommel achter zich op en neemt dat zelfs mee om weg te gooien”.

Het zijn stuk voor stuk schatten die klussers in ons team. Rustig, beschaafd, vriendelijk en netjes. Tegen Joyce zei ik dat degene die ik voor haar op het oog heb zelfs een beetje vrouwelijke energie heeft, of dat dan ook goed is. Wel een man, maar toch. Ze heeft gelijk haar klusaanvraag ingediend en wil nu zelfs liever dat hij komt.

Dus ja lieve mensen, we letten op jullie spullen omdat we weten hoe belangrijk je huis voor je is, we hebben respect voor jouw ruimte en wensen. En luisteren kunnen we als geen ander, anders verstaan we ook niet wat er gedaan moet worden.